Voorbeeldbrief uitnodiging

Een officiële uitnodiging is misschien niet iets wat u dagelijks zult versturen. Om u daarbij te helpen hebben wij voor u een voorbeeldbrief uitnodiging opgesteld. Deze brief kunt u gratis gebruiken en waar nodig naar eigen inzicht aanpassen. De brief is onderaan deze pagina te vinden. Mocht u geinteresseerd zijn in tips voor het schrijven van een uitnodiging dan kunt u gewoon verder lezen.

Uitnodigingsbrief schrijftips:

De manier van schrijven verschilt erg van de mensen waaraan u de brief richt. Het doel van een uitnodiging is de ontvanger op de juiste manier te prikkelen om ook op de uitnodiging in te gaan. Voordat u begint kunt u een lijstje maken met daarop alle zaken die interessant zijn voor de ontvangers om te horen. Hierbij kun je bij evenementen denken aan bepaalde optredens, maar ook aan de eventuele aanwezige horeca, de tijden waarop de ontvanger welkom is, een routebeschrijving, etc. De mogelijke vragen of wensen die de lezer kan hebben moet respectievelijk beantwoord worden en vervuld.

Verder is het van belang de juiste sfeer te hanteren, formeel, semi-formeel of een stijl van communiceren die u tussen vrienden en kenissen gebruikt. Voel je ook vrij om persoonlijke zaken en emoties te delen, dit maakt de uitnodiging levendiger en persoonlijker.

Ten slotte raden we aan om een mooi uitnodigingspapier te selecteren en ook afbeeldingen en kleuren te gebruiken op de uitnodiging. Probeer de aandacht te trekken, laat u hierbij gerust inspireren door leuke billboards en reclame die u gezien heeft.

Uitnodiging voorbeeldbrief

Naam afzender
Adres
Postcode + Plaats
Evt. Land

Naam ontvanger
Adres
Postcode + Plaats
Evt. Land

Betreft/onderwerp: uitnodiging voor ...


Plaats, datum
Geachte heer/mevrouw,

Met groot genoegen nodig ik u uit voor ... . Het feest/evenement is georganiseerd om onze samenwerking te vieren!

We hebben een vullend programma met daarin vele artiesten en activiteiten, waarvan ik weet dat ze bij u in de smaak zullen vallen. Enkele artiesten die zullen optreden zijn ..., .... en .... Daarnaast is er tijd om tijdens het nuttigen van een drankje en een hapje met al onze medewerkers te spreken. Aan het einde van de middag zal er een diner worden georganiseerd door ... en een afsluitende borrel.

Wij horen graag van u of u interesse heeft om aan deze feestgevulde middag deel te nemen! Het volledige programma en de routebeschrijving van het evenement is bij deze uitnodiging gevoegd.

Wij hopen u op [datum] te mogen begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Naam